Voorbereiding Meerdaagse wandeltochten

Begin van dit jaar, 2024, kwam ik opnieuwbij het verlangen om meerdaagse wandeltochten te maken. Dat is al 30-40 jaar een wens, die ontstaan is tijdens vakanties met mijn ouders in de Oostenrijkse bergen, waar ik ontdekte dat je van hut naar hut kunt lopen. Dat leek me echt tof. Toch heb ik het (nog) nooit gedaan. Enerzijds vind ik dat jammer en anderzijds ben ik blij dat ik onlangs opnieuw bij dat verlangen kwam en direct besloot om nu als nog te gaan doen wat ik zo graag wil doen: meerdaagse wandelingen maken.
Om te beginnen ga ik niet meteen de bergen in maar ga ik eerst Nederland verder verkennen, want wat ik al jaren zeg, vind ik nog steeds: Nederland is hartstikke mooi en er zijn nog zoveel plekken die ik niet ken. Ach ja, ik ben niet voor niks ooit enthousiast medewerker bij de VVV ‘s-Hertogenbosch geweest. 😉

Zo ontstond er als vanzelf een plan. Ik pakte mijn agenda en begon een eerste opzet te maken: eerst de driedaagse en de vijfdaagse in de Maashorst, daarna de Walk of Wisdom, dan in etappes de Camino Brabant en in het najaar het Roots Natuurpad in etappes. Toen dat plan er eenmaal was kon ik voelen wat klopte voor nu en wat niet. En ik haalde de Walk of Wisdom eruit voor een later moment. De Camino Brabant wilde ik liever in ‘e’en keer lopen en niet in etappes, omdat dat een heel ander ervaring is. En als dat goed bevalt wil ik het Natuurpad ook als ‘e’en wandeltocht lopen.

En dus ging ik steeds langere wandelingen maken, ging ik boeken lezen en podcasts luisteren over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Dat bracht me in de sfeer van langere wandeltochten maken en ik genoot ervan. Als vanzelf ontstonden er doelen: ik wil 10 – 15 – 20 km vlot kunnen lopen, dus daar ging ik voor trainen. Ook keek ik naar wat ik zoal nodig zou hebben voor een meerdaagse wandeling met overnachtingen bij mensen thuis, adressen van Vrienden op de Fiets. Een nieuwe rugzak, een maatje groter dan mijn dagrugzak, wollen kledingen, dunnere sokken en zo verzamelde ik mijn spullen bij elkaar en werd het steeds concreter. Ik genoot van het proces en hoe moeiteloos het ging.

De fiets- en wandelbeurs in Utrecht was ook een mooi opwarmertje, waar ik inspiratie op deed. En ik vroeg een vriendin of zij zin had om samen met mij Het Groene Woud pad in etappes te gaan lopen. Inmiddels hebben we daar twee delen van gelopen van 20-22 km. Hartstikke leuk om te doen. En ookal wil ik de meerdaagse tochten all’e’en wandelen, samen met iemand lopen is ook heel fijn.

Mijn oog viel op een wandeltraining die ik ben gestart en die me op meerdere vlakken informatie gaf en me leerde over wandel- en trainingstechnieken. Altijd leuk, leergierig als ik ben.

Tijdens deze voorbereidingen geniet ik al volop van het wandelen en alles er omheen. Ik zeg al jaren: ik word blij als ik mijn wandelschoenen aantrek en mijn rugzak omdoe. En nu ben ik elke keer blij dat ik dat nu zo vaak doe en zulke mooie wandelingen maak, voornamelijk hier in Brabant, in mijn eigen prachtige omgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *